Světla do kuchyně – test a recenze

tarifomat_energie_22_468120

Máte už nějaký ten pátek novou kuchyňskou linku, ale stále ještě vám chybí tolik potřebné kuchyňské osvětlení? I mě se tento problém ještě nedávno týkal, ale po vytvoření přehledu a pečlivého srovnání všech těch nejoblíbenějších kuchyňských svítidel byl už nákup otázkou chvilky. Věřím, že i vám moje vlastní recenze výborně poslouží.

Dostatečné osvětlení pracovní plochy je pro komfortní vaření, pečení a další činnosti v kuchyni velmi důležité. Proto je nutné vybírat kuchyňské osvětlení nejen podle designu, ale také s ohledem na jeho funkčnost a svítivost. Můžete si vybrat nejen z různých nástěnných lampiček, ale také ze sortimentu kuchyňských světel pod linku.

Nezapomeňte také na to, že světla do kuchyně a nástěnné lampy lze použít i v jiných částech vašeho domova, například v pracovně, v pokoji pro hosty, na chodbě či třeba v dílně. Takové doplňkové osvětlení k hlavnímu svítidlu je velmi praktické například při čtení, práci na počítači nebo při nejrůznějších domácích pracích.


Přehled originálních světel do kuchyně

Než vám představím nejlepší kuchyňská světla, jistě vás zajímá, kteří výrobci se drží na špičce pomyslného žebříčku. Jsou to zejména kuchyňská svítidla značky Philips, která jsou vyhledávaná nejen kvůli elegantnímu designu, ale také kvalitnímu provedení. Neméně populární jsou nástěnná světla značky Massive. Nyní se však už pojďme podívat na tradiční i originální kuchyňská svítidla, která se stanou vašimi nepostradatelnými pomocníky při vaření a pečení.

Philips nástěnné svítidlo Ledino 33610/17/16

Nástěnné kuchyňské svítidlo Ledino 33610/17/16 je charakteristické čistými, elegantními tvary. Je tedy ideálním řešením do moderních kuchyní, do kterých bez problémů zapadne. Světlo je vyrobeno z kvalitního skla a luxusního leštěného hliníku. Díky výkonné LED diodě o maximálním příkonu 7,5 W ušetříte až 80 procent elektrické energie. Kuchyňské svítidlo poskytuje silné teplé bílé světlo. Při každodenním použití je nedocenitelná možnost ztlumení a regulace intenzity osvětlení. Díky stupni krytí IP20 můžete světlo bez obav použít v kuchyni, kde může být vystavěno vlhkosti. Kuchyňské svítidlo je dodáváno včetně zdroje, trafa a vypínače.

Výhody nástěnného svítidla Philips Ledino 33610/17/16

Philips Ledino 33610/17/16
Větší obrázek na MALL.cz
  • Originální tvar
  • Teplé bílé světlo
  • Kombinace kvalitního skla a leštěného hliníku
  • Výkonná LED dioda

Nevýhody nástěnného svítidla Philips Ledino 33610/17/16

  • Bodové osvětlení

>> Zjistit aktuální cenu

Philips nástěnné svítidlo 57905/48/36

Nástěnné kuchyňské světlo Philips 57905/48/36 je vybaveno kvalitním LED zdrojem. Svítidlo je charakteristické netypickým tvarem, který jej předurčuje k všestrannému použití. Dobrou službu vykoná nejen v kuchyni, ale své uplatnění najde například také v dětském pokoji, ložnici či na chodbě. Nástěnné světlo dobře zapadne do interiéru díky elegantní šedé barvě. Světlo je vyrobeno z odolného hliníku. Při každodenním použití je nedocenitelná pohyblivá hlava, díky které bude světlo směřovat vždy tam, kde to bude momentálně potřeba.

Výhody nástěnného svítidla Philips 57905/48/36

Philips 57905/48/36
Větší obrázek na MALL.cz
  • Pohyblivá hlava
  • 3 bodové zdroje světla
  • Kvalitní hliníkové provedení
  • Decentní šedá barva

Nevýhody nástěnného svítidla Philips 57905/48/36

  • Menší osvětlená plocha

>> Zjistit aktuální cenu

Chcete i Vy ušetřit několik tisíc korun?

Můžete zde získat úsporu až 70 % na elektřině a plynu!

Massive nástěnné svítidlo 85143/13/87

Kuchyňské nástěnné svítidlo Massive 85143/13/87 je ideálním kandidátem do kuchyní, kde není možné připojení na napájecí kabel. Světlo je totiž možné umístit přímo na stěnu a napájet jej přímo z elektrické zásuvky. Díky možnosti upravit vyzařovací úhel pomocí natáčení poskytne kuchyňské světlo dokonalé podmínky k vaření. Svítidlo je vyrobeno z plastu, ovšem decentní hliníkové barvy. Nástěnné osvětlení Massive je opatřeno elektronickým předřadníkem. Světelný zdroj tvoří zářivková trubice o maximálním příkonu 13 W, která je součástí výrobku. Vypínač se nachází přímo na svítidle.

Výhody nástěnného svítidla Massive 85143/13/87

Massive 85143/13/87
Větší obrázek na MALL.cz
  • Napájení ze zásuvky elektrické energie
  • Možnost upravit vyzařovací úhel
  • Vypínač nacházející se na svítidle
  • Nenápadný design

Nevýhody nástěnného svítidla Massive 85143/13/87

  • Plastové provedení

>> Zjistit aktuální cenu

Philips svítidlo Ecomoods 34617/48/16

Luxusní nástěnné světlo Philips Ecomoods 34617/48/16 na první pohled zaujme zejména neotřelým designem hodným každé moderní kuchyně. Součástí balení je zdroj úsporná lineární zářivka (typ T5) a maximálním příkonu 2×8 W. Součástí svítidla jsou také dva barevné filtry. Díky stupni krytí IP20 umožňuje světlo bezproblémové použití i v prostředí s vyšším výskytem vlhkosti. Velmi příjemný při každodenním použití je bezesporu efekt obousměrného rozptýleného světla, které vytváří překvapivě útulnou atmosféru. Kuchyňské světlo je vyrobeno z kvalitního, elegantního hliníku.

Philips Ecomoods 34617/48/16
Větší obrázek na MALL.cz

Výhody nástěnného svítidla Philips Ecomoods 34617/48/16

  • Příjemné rozptýlené světlo
  • Originální koncept
  • Luxusní vzhled
  • Úsporná lineární zářivka

Nevýhody nástěnného svítidla Philips Ecomoods 34617/48/16

  • Materiál náročnější na údržbu

>> Zjistit aktuální cenu

Massive kuchyňské svítidlo pod linku 33450/17/10

Kuchyňské světlo Massive 33450/17/10 je určeno k umístění přímo pod kuchyňskou linku. Díky němu bude pracovní plocha ve vaší kuchyni dokonale osvětlena. Světlo je totiž mírně zkoseno. Na těle světla se nachází nenápadný vypínač, který budete mít na dosah ruky. Samozřejmostí je maximální bezpečnost díky stupni krytí IP20. Na boční straně je kuchyňské světlo opatřeno propojovacím konektorem, s jehož pomocí se může propojit s dalšími modulovými prvky, například zásuvkovým, vypínačovým, propojovacím rohovým apod.). Takto si snadno vytvoříte osvětlení celé kuchyňské linky přesně podle vašich požadavků. Moderní charakter svítidla určuje jedinečná kombinace kovu a skla. Součástí balení je také zkušební zářivkový zdroj (trubice T5, patice G5) a maximálním výkonu 14 W.

Výhody kuchyňského svítidla pod linku Massive 33450/17/10

Massive 33450/17/10
Větší obrázek na MALL.cz
  • Modul s propojovacím konektorem
  • Možnost propojení s dalšími modulovými prvky
  • Dostatečné osvětlení pracovní plochy
  • Nenápadný vypínač

Nevýhody kuchyňského svítidla pod linku Massive 33450/17/10

  • Méně zajímavý design

>> Zjistit aktuální cenu

Tabulka se srovnáním designových svítidel do kuchyně

Typ kuchyňského osvětlení Osvětlení Umístění Materiál Barva Krytí Příkon Rozměry (vך×h)
Philips Ledino 33610/17/16 LED pod linku chrom stříbrná IP20 7,5 W 9,5×11,6×11,1 cm
Philips 57905/48/36 LED pod linku / na stěnu hliník šedá     13,8×17,2×8 cm
Massive 85143/13/87 úsporná zářivka pod linku plast stříbrná   13 W 3,5×58×8,5 cm
Philips Ecomoods 34617/48/16 úsporná zářivka na stěnu hliník stříbrná IP20 2×8 W 10,4×39,2×4,4 cm
Massive 33450/17/10 úsporná zářivka pod linku kov / sklo stříbrná IP20 14 W 6×60×15 cm

Závěrečné hodnocení originálních světel do kuchyně

Stále ještě váháte, které kuchyňské osvětlení je to pravé? Poradíme vám! Nenáročné zákazníky jistě zaujme kuchyňské světlo Philips Ledino 33610/17/16, které je dobrou volbou z hlediska ceny i kvality. Milovníci originálního designu zase ocení svítidlo Philips Ecomoods 34617/48/16, které je dokonalým řešením do každé moderní kuchyně.

1 komentář k “Světla do kuchyně – test a recenze

Napsat komentář