Test: nejlepší světla pod kuchyňskou linku – recenze

tarifomat_energie_22_468120

Kuchyně je místem, kde trávíme hodně času, a proto je důležité uzpůsobit si ji k obrazu svému. Někdo preferuje velkou pracovní plochu, jiný si potrpí na prostorný dřez, někomu záleží zejména na typu varné desky. Všichni bez výjimky však potřebujeme dobré osvětlení při přípravě pokrmů. K tomu většinou nestačí běžné stropní svítidlo a do hry se dostávají světla pod kuchyňskou linku. A nezáleží na tom, zda potřebujete osvětlení pod starší kuchyňskou linku, nebo do nové kuchyně.

LED svítidla se těší vzrůstající oblibě a postupně nahrazují staré zářivky. LED svítidla pod kuchyňskou linku jsou cenově dostupná, navíc se postarají o úsporu elektrické energie. Jejich výhodou je také modularita. Jednotlivá svítidla lze snadno propojit a vytvořit tak osvětlení celé kuchyňské plochy. Opomenout nelze ani snadnou montáž. LED svítidla pod kuchyňskou linku jednoduše nahradí vaše stávající osvětlení a vytvoří ideální podmínky k vaření i pečení.

I moje stará zářivka pod kuchyňskou linkou nedávno dosloužila, proto mě čekal výběr nového, nenápadného modelu, který by na stejné místo skvěle zapadl a přizpůsobil se velikosti mé kuchyně. Do mého užšího výběru se dostalo pět světel pod kuchyňskou linku, na jejichž recenzi se můžete nyní podívat!


Výhody moderních LED svítidel pod kuchyňskou linku

  • Úspora elektrické energie (až 80 procent)
  • Možnost propojení více kusů svítidel pro osvětlení celé pracovní plochy
  • Nenápadný vzhled
  • Integrovaný LED zdroj
  • Snadná montáž

Detailní přehled nejlepších podlinkových LED svítidel

Velamp LED svítidlo RX14W

Podlinkové svítidlo Velamp LED RX14W je charakteristické nenápadným designem, díky němuž je vhodné do každé kuchyně. Zdroj svítidla tvoří LED lišta s výkonem 14 W. Díky svítivosti 1200 lumenů poskytuje tento model velmi dobré osvětlení pracovní plochy. Vyhovující je rovněž teplota světla činicí 4000 K, jedná se tedy o studené bílé osvětlení vhodné do kuchyňského koutu. Svítidlo o rozměrech 117,3×2,2×3,1 centimetrů se přizpůsobí vašemu prostoru, neboť součástí balení je také propojovací kabel pro spojení několika stejných svítidel do jednoho kompaktního celku, maximálně do výkonu 100 W.

Klady podlinkového LED osvětlení Velamp RX14W

  • Vysoká svítivost (1200 lumenů)
  • Možnost propojení několika svítidel
    Velamp LED svítidlo RX14W
    Větší obrázek na MALL.cz
  • Spolehlivá LED technologie
  • Montážní a propojovací sada součástí balení

Zápory podlinkového LED osvětlení Velamp RX14W

  • Mírně vyšší spotřeba elektrické energie

>> Zjistit aktuální cenu

Philips LED zářivka Linea 85086/31/16

Osvětlení pod kuchyňskou linku Philips LED Linea 85086/31/16 nabízí úsporu až 80 procent elektrické energie. Je opatřeno integrovanými LED diodami, které jsou naprosto dostačující pro osvětlení kuchyňského koutu. Svítidlo s maximálním příkonem 9 W je samozřejmě opatřeno vypínačem.  Celkový světelný výstup svítidla je 800 lumenů. Spolehlivé osvětlení se vyznačuje dlouhou životností (až dvacet let). Důležitá je možnost propojit více osvětlení do jednoho celku.

Klady podlinkového LED osvětlení Philips Linea 85086/31/16

Philips LED zářivka Linea 85086/31/16
Větší obrázek na MALL.cz
  • Možnost spojení několika svítidel
  • Příjemné bílé světlo (2700 K)
  • Dlouhá životnost (až 20 let)
  • Dostatečná svítivost (800 lumenů)

Zápory podlinkového LED osvětlení Philips Linea 85086/31/16

  • Robustnější provedení

>> Zjistit aktuální cenu

Velamp LED svítidlo RS10W

Osvětlení Velamp LED svítidlo RS10W je vhodným kandidátem do každé kuchyně, nejen díky svítivosti 580 lumenů. Nenápadné bílé svítidlo s integrovaným LED zdrojem zapadne do různě velkého prostoru. Teplota světla v hodnotě 4000 K značí studené bílé osvětlení, které je k přípravě pokrmů a vaření ideální. Svítidlo s rozměry 87,3×2×3,1 centimetrů poskytuje osvětlení o intenzitě 580 lumenů, které je k osvětlení kuchyňského koutu naprosto dostačující. Možné je rovněž propojení více kusů svítidel, až do maximálního výkonu 100 W.

Chcete i Vy ušetřit několik tisíc korun?

Můžete zde získat úsporu až 70 % na elektřině a plynu!

Klady podlinkového LED osvětlení Velamp RS10W

  • Moderní svítidlo s integrovaným LED zdrojem a vypínačem
  • Studené bílé osvětlení vhodné do kuchyně (4000 K)
    Velamp LED svítidlo RS10W
    Větší obrázek na MALL.cz
  • Možnost napojení dalších svítidel pro dokonalé osvětlení celého prostoru
  • Vestavěný LED zdroj

Zápory podlinkového LED osvětlení Velamp RS10W

  • Nižší svítivost (580 lumenů)

>> Zjistit aktuální cenu

Philips LED zářivka Linea 85089/31/16

Kuchyňské svítidlo Philips Linea 85089/31/16 přináší velkou úsporu energie (až 80 procent) díky integrovaným LED diodám s maximálním příkonem 18 W. Svítidlo disponuje vypínačem. Velkou výhodu představuje možno propojit více stejných svítidel do jednoho celku. Světelný výstup činí 1600 lumenů, takže zajistí výborné osvětlení celé pracovní plochy. Teplota chromatičnosti je 4000 K, jedná se tedy o chladné bílé světlo.

Klady podlinkového LED osvětlení Philips Linea 85089/31/16

Philips LED zářivka Linea 85089/31/16
Větší obrázek na MALL.cz
  • Vysoká svítivost (1600 lumenů)
  • Možnost spojení jednotlivých osvětlení
  • Chladné bílé světlo ideální do kuchyně (4000 K)
  • Integrované LED diody s dlouhou životností

Zápory podlinkového LED osvětlení Philips Linea 85089/31/16

  • Vyšší pořizovací cena

>> Zjistit aktuální cenu

Velamp LED svítidlo RX11W

Svítidlo pod kuchyňskou linku Velamp LED RX11W je opatřeno integrovaným LED zdrojem a vypínačem. Je výborným kandidátem pro náhradu dříve používaných podlinkových svítidel. Svítivost dosahuje 850 lumenů, je tak naprosto dostačující pro osvětlení pracovní plochy. Teplota světla činí 4000 K, výsledkem je tedy studené bílé osvětlení, které je vhodné právě do kuchyně. Světlo o rozměrech 87,3×2,2×3,1 centimetrů umožňuje propojení více kusů, ovšem do maximálního výkonu 100 W. Balení obsahuje také propojovací kabel a montážní sadu.

Klady podlinkového LED osvětlení Velamp RX11W

  • Dostatečná svítivost (850 lumenů)
  • Propojovací kabel a montážní sada součástí balení
    Velamp LED svítidlo RX11W
    Větší obrázek na MALL.cz
  • Studené bílé osvětlení vhodné do kuchyně (4000 K)
  • Moderní LED technologie vyznačující se dlouhou životností

Zápory podlinkového LED osvětlení Velamp RX11W

  • Ostré osvětlení (může oslňovat)

>> Zjistit aktuální cenu

Přehledná tabulka se srovnáním podlinkových LED svítidel

Typ osvětlení pod kuchyňskou linku Maximální příkon Teplota chromatičnosti Rozměry Svítivost Barva Cena
Velamp LED svítidlo RX14W 14 W 4000 K 117,3×2,2×3,1 cm 1200 lm bílá 600-700 Kč
Philips LED zářivka Linea 85086/31/16 9 W 2700 K 3,6×54,8 cm 800 lm bílá 500-600 Kč
Velamp LED svítidlo RS10W 10 W 4000 K 87,3×2×3,1 cm 580 lm bílá 600-700 Kč
Philips LED zářivka Linea 85089/31/16 18 W 4000 K 3,6×112,4 cm 1600 lm bílá 700-900 Kč
Velamp LED svítidlo RX11W 11 W 4000 K 87,3×2,2×3,1 cm 850 lm bílá 400-600 Kč

Finální zhodnocení nejlepších světel pod kuchyňskou linku

A které svítidlo v tomto srovnání obstálo nejlépe? Nutno říci, že všechna svítidla mají dobré užitné vlastnostmi a spojuje je také elegantní, nenápadný vzhled. Z hlediska ceny a parametrů však stojí za vyzdvihnutí LED svítidlo pod kuchyňskou linku Velamp RX11W, které je cenově dostupné, ale vyznačuje se rovněž dostatečnou svítivostí.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *