Venkovní světla s čidlem – test a recenze

tarifomat_energie_22_468120

Příjemně osvětlený prostor kolem vašeho domu, ovšem bez stálého hledání vypínače? K tomu vám výborně poslouží venkovní světla s čidlem, které si jistě získají i vás! Jak však vybrat ideální nástěnné světlo, které bude reagovat na pohyb?

I přede mnou stál nedávno úkol vybrat venkovní světlo s čidlem. Při rozhodování mi dobře posloužilo vlastní srovnání, o které se s potěšením podělím s vámi, našimi čtenáři.

Venkovní nástěnné světlo najde v okolí vašeho domu mnoho využití. Jedná se zejména o osvětlení vchodu do domu, dále také prostoru v okolí garáže, osvětlení terasy, příjezdové cesty apod. Sami jistě brzy uznáte, že tento praktický pomocník, který se sám rozsvítí vždy, když jej budete potřebovat, je nedocenitelný. Nehledě na to, že se jedná i o poměrně důležitý bezpečnostní prvek. Nástěnné venkovní světlo s čidlem je nedocenitelné zejména při návratu domů v pozdějších hodinách.


Přehled praktických venkovních světel s čidlem

Jaká svítidla patří v současné době mezi špičku? Jednoznačně světla značky Philips, ale čím dál větší oblibě se pro neotřelý design a dobrou spolehlivost těší svítidla značky Massive. Pojďme se podívat na originální venkovní světla s čidlem!

Philips Capricorn 16456/93/16

Philips Capricorn 16456/93/16
Větší obrázek na MALL.cz

Venkovní LED svítidlo Philips Capricorn 16456/93/16 je vybaveno citlivým čidlem s úhlem snímání 110 stupňů. Délka snímání činí až 10 metrů, což je pro použití v zahradě naprosto dostačující. Svítidlo je vyrobeno z vysoce odolného hliníku. Stínidlo je plastové. Celkově tento produkt vyniká decentním designem a také příjemným bílým světlem (2700 kelvinů). Malé a nenápadné světlo tmavě šedé barvy tudíž nebude působit nijak rušivě, na první pohled si jej ani nevšimnete. Svítidlo je opatřeno zabudovaným LED zdrojem o maximálním příkonu 6 W. Životnost světla činí přinejmenším 25 tisíc hodin, to vše navíc s nízkou spotřebou elektrické energie (třída energetické úspornosti A++).

Výhody venkovního svítidla s čidlem Philips Capricorn 16456/93/16

  • Dlouhá životnost (nejméně 25 tisíc hodin)
  • Energeticky úsporné osvětlení (energetická třída A++)
  • Velký rozsah snímání (110 stupňů, 10 metrů)
  • Příjemné bílé světlo (2700 kelvinů)

Nevýhody venkovního svítidla s čidlem Philips Capricorn 16456/93/16

  • Méně elegantní provedení

>> Zjistit aktuální cenu

Philips myGarden Stock 16465/93/16

Philips myGarden Stock 16465/93/16
Větší obrázek na MALL.cz

Venkovní svítidlo Philips myGarden Stock 16465/93/16 je vybaveno dostatečně citlivým čidlem pro komfortní osvícení vstupního prostoru do vašeho domu. Tmavě šedé světlo disponuje zabudovaným LED zdrojem o maximálním příkonu 6 W. Životnost zdroje dosahuje až 25 tisíc hodin. Úhel snímání činí 110 stupňů, délka snímání dosahuje až 10 metrů. Nástěnné svítidlo s čidlem je vyrobeno z odolného hliníku a plastu a nechybí ani výkonné LED diody. Venkovní světlo je nedocenitelné také díky nízké spotřebě elektrické energie (energetická třída A++) a díky stupni krytí IP44 umožňuje dlouhodobé použití v exteriéru.

Výhody venkovního svítidla s čidlem Philips myGarden Stock 16465/93/16

  • Dostatečný rozsah snímání (110 stupňů, 10 metrů)
  • Dlouhá životnost (až 25 tisíc hodin)
  • Nízká spotřeba elektrické energie (třída energetické úspornosti A++)
  • Nenápadný design v elegantním tmavě šedém odstínu

Nevýhody venkovního svítidla s čidlem Philips myGarden Stock 16465/93/16

  • Méně elegantní provedení

>> Zjistit aktuální cenu

Chcete i Vy ušetřit několik tisíc korun?

Můžete zde získat úsporu až 70 % na elektřině a plynu!

Philips 15479/30/16

Philips 15479/30/16
Větší obrázek na MALL.cz

Nástěnné venkovní svítidlo Philips 15479/30/16 s citlivým čidlem se stane ozdobou vaší zahrady. Černé nástěnné svítidlo svým tvarem nápadně připomíná klasickou lucernu, takže dokonale zútulní prostor kolem vstupních dveří do vašeho domu. Díky odolnému hliníku světlo odolná i působení vnějších klimatických podmínek. Součástí svítidla je samozřejmě senzor pohybu zajišťující vaši bezpečnost. Svítidlo vyzařuje příjemné teplé bílé světlo o celkovém výstupu 430 lumenů. Životnost LED zdroje s příkonem 4,5 W dosahuje až 15 tisíc hodin. Díky stupni krytí IP44 je svítidlo možné použít venku naprosto bez obav.

Výhody venkovního svítidla s čidlem Philips 15479/30/16

  • Dlouhá životnost LED zdroje (15 tisíc hodin)
  • Hřejivé bílé světlo
  • Odolné provedení z hliníku
  • Citlivý senzor pohybu

Nevýhody venkovního svítidla s čidlem Philips 15479/30/16

  • Příliš zavazující design

>> Zjistit aktuální cenu

Philips Grass 17322/47/16

Philips Grass 17322/47/16
Větší obrázek na MALL.cz

Venkovní nástěnné LED světlo Philips Grass 17322/47/16 je vybaveno pohybovým čidlem s dostatečnou citlivostí a s možností ztlumení světla. Světlo vyniká poněkud netypickým designem, který upoutá na první pohled. Venkovní svítidlo je vyrobeno z kvalitní nerezové oceli a je opatřeno dvěma integrovanými LED žárovkami s příkonem 4,5 W (nahrazuje klasickou žárovku o výkonu 35 W), které poskytují příjemné hřejivé světlo. Životnost této nástěnné lampy dosahuje až 28 tisíc hodin. Z hlediska bezpečnosti je podstatná také dvojitá izolace a stupeň krytí IP44 značící odolnost proti vlivům počasí.

Výhody venkovního svítidla s čidlem Philips Grass 17322/47/16

  • Dlouhá životnost LED zdroje (cca 28 tisíc hodin)
  • Dvojitá izolace
  • Teplé bílé světlo
  • Kvalitní nerezová ocel

Nevýhody venkovního svítidla s čidlem Philips Grass 17322/47/16

  • Poněkud výraznější design

>> Zjistit aktuální cenu

Massive 17174/47/10

Massive 17174/47/10
Větší obrázek na MALL.cz

Venkovní svítidlo s čidlem Massive 17174/47/10 je praktickým pomocníkem při osvětlení vchodového prostoru, garáží, teras a jiných zákoutí v okolí vašeho domu. Dostatečně citlivé čidlo má dosah 6 metrů a úhel záběru je 140 stupňů. Venkovní světlo v působivém designu je vyrobeno z kvalitního nerezového plechu a skla, přičemž díky stříbrné barvě je velmi nenápadné. Čas svícení je možné nastavit od 5 sekund až do 5 minut. Součástí balení je úsporná kompaktní zářivka s maximálním příkonem 12 W. Možné je však vyměnit ji za ještě úspornější žárovku. Nedocenitelná je jednoduchá montáž tohoto venkovního svítidla s čidlem. Díky stupni krytí IP44 světlo bez újmy přečká venkovní použití.

Výhody venkovního svítidla s čidlem Massive 17174/47/10

  • Snadná montáž
  • Dostatečná svítivost
  • Nastavitelná doba svícení (od 5 sekund do 5 minut)
  • Široký úhel záběru (140 stupňů)

Nevýhody venkovního svítidla s čidlem Massive 17174/47/10

  • Nepatrně menší svítivost

>> Zjistit aktuální cenu

Tabulka se srovnáním venkovním svítidel

Typ venkovního svítidla Zdroj Čidlo Maximální příkon Třída energetické úspornosti Barva Rozměry (vך×h)
Philips Capricorn 16456/93/16 LED ano 1×6 W A++ tmavě šedá 21,3×7,8 cm
Philips myGarden Stock 16465/93/16 LED ano 1×6 W A++ tmavě šedá 24,6×14,6×9,4 cm
Philips 15479/30/16 LED ano 1×4,5 W A+ černá 23×17,4×20 cm
Philips Grass 17322/47/16 LED ano 1×4,5 W   stříbrná 12,8×13×14,6 cm
Massive 17174/47/10 úsporná zářivka ano 1×12 W A stříbrná 23,5×17,5×11 cm

Celkové hodnocení venkovních svítidel a doporučení pro vás

Hodláte si pořídit praktické venkovní světlo s čidlem, ale nemůžete se rozhodnout? Potom se jistě nespálíte, pokud zvolíte venkovní světlo Massive 17174/47/10 s čidlem. Nástěnné svítidlo vás přesvědčí o tom, že i takový praktický pomocník může zaujmout elegantním vzhledem.

Máte už s venkovním světlem vybaveným čidlem zkušenosti? Osvědčilo se vám?

1 komentář k “Venkovní světla s čidlem – test a recenze

Napsat komentář